Recepty

Recepty > polévky > jahodová polévka s pěnou

Jahodová polévka s pěnou

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 bílky, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 120g cukru, 1 kg jahod, 3 lžíce moučkového cukru, 100 ml pomerančové šťávy

Recept na přípravu:

Troubu předehřejte na 190 °C. Pekáč naplňte horkou vodou do výšky 2 cm a vložte na prostřední úroveň trouby. Připravte plech na muffinky a 8 forem na něm vymažte tukem a vysypte cukrem. Bílky vyšlehejte s citrónovou šťávou a pomalu do nich přisypávejte cukr. Směsí naplňte formu na muffinky, kterou dejte do pekáčku s horkou vodou a pečte přibližně 12 minut. Potom pekáček vyjměte, muffiny nechte krátce odpočinout a vyjměte lžící. Očistěte a nakrájejte jahody, dejte je s pomerančovou šťávou a moučkovým cukrem do mixéru a rozmixujte. Rozdělte na 4 talíře a na každou porci dejte 2 sněhové muffinky. Ozdobte půlkami jahod a podávejte.

Další recepty:
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Rybí placičky připravíme z file.
Játrová pěna na ozdobu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Studená jahodová polévka

Recepty
Motto

Jahodová polévka s pěnou má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.