Recepty > polévky > jahodová polévka s vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4dl jahodového kompotu s nálevem, 1dl bílého vína, 1dl smetany ke šlehání, citrónová šťáva, 2 lžičky cukru
Recept na přípravu:
Jahodový kompot, víno a cukr ohřejte na 70 °C a vychlaďte. Přidejte citrónovou šťávu, rozdělte do čtyř misek a ozdobte ušlehanou smetanou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Rybí placičky připravíme z file.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Játrová pěna na ozdobu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Studená jahodová polévka
Jahodová polévka s vínem má své kouzlo.