Recepty > moučníky a dezerty > jahodová zmrzlina ze smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dl smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 150 g moučkového cukru, 500 g jahod
Recept na přípravu:
Smetanu dobře našleháme a smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Hodně zralé jahody omyjeme, rozmačkáme a vmícháme ke šlehačce. Směsí naplníme misky a zmrazíme.
Další recepty:
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Jahodová polévka
Jahodová zmrzlina ze smetany vykouzlí v ústech lahodnou chuť.