Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jahodové řezy s želatinou

Jahodové řezy s želatinou

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 4 vejce, 250 g pískového cukru, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje,
jahody
1-2 sáčky červené dortové želatiny
Krém: 1 jahodový kompot, 1 vanilkový nebo jahodový pudinkový prášek, 200 g másla, 4 lžíce moučka cukr

Recept na přípravu:

Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Hotový krém necháme v chladu.

Upečeme si základní korpus na plechu-žloutky + cukr vyšleháme, pak zašleháme vlažnou vodu, olej. Vmícháme mouku s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Na vychladlý piškot natřeme krém/nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce/. Na krém rozložíme pokrájené jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou. Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy. Můžeme dozdobit šlehačkou.

Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský beránek pečený.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Jahodové řezy

Recepty
Motto

Jahodové řezy s želatinou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.