Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jahodový dort s krémem

Jahodový dort s krémem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 6 vajec (žloutky + sníh), 200g polohrubé mouky, 300g cukru krupice
Krém: 200ml smetany ke šlehání, 200g cukru krupice, 250g másla, 250g čerstvých nebo kompotovaných jahod
150g čokoládové polevy

Recept na přípravu:

Vyšleháme do pěny žloutky s cukrem, lehce vmícháme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlý piškot potřeme krémem, necháme chvilku v lednici a polijeme čokoládou.

Krém: Šlehačku povaříme s cukrem a necháme vychladnout. Pak do ní vešleháme máslo a vmícháme pokrájené jahody.

Další recepty:
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Recept na dort Sacher

Recepty
Motto

Jahodový dort s krémem vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.