Recepty > moučníky a dezerty > jahodový hřbet
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g jahod, 50g rozinek, 50g čokolády, 250ml šlehačky, 50g tvarohu, 50g cukru, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu
Recept na přípravu:
Potravinovou folií vyložíme formu na srnčí hřbet.
Jahody nadrobno nakrájíme, čokoládu nastrouháme. Ušleháme šlehačku s cukrem. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou dohladka, přidáme čokoládu, rozinky, jahody a promícháme. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a pokud je potřeba, tak ještě podle chuti přisladíme.
Hmotu nalijeme do formy a zmrazíme.
Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Jahodová polévka
Jahodový hřbet vykouzlí v ústech lahodnou chuť.