Recepty > moučníky a dezerty > jak správně rozpustit čokoládu na vaření ve vodní lázni
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu pařížské šlehačky budeme potřebovat: čokoláda na vaření, teplovzdorná miska, hrnec, voda
Recept na přípravu:
Jak správně rozpustit čokoládu na vaření ve vodní lázni, aby se při rozpouštění nesrazila a neztratila svoji hedvábnou konzistenci?
Čokoládu nalámejte na menší kousky, vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit - občas ji promíchejte, až získáte krásně hladkou hmotu.
Další recepty:
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Cukrářské pařížské koule posypeme oříšky.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Recept na pařížské koule
Jak správně rozpustit čokoládu na vaření ve vodní lázni.