Recepty > moučníky a dezerty > jak sušit hrušky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Pokud plánujeme sušit hrušky, budeme potřebovat: zralé hrušky
Recept na přípravu:
Postup, jak sušit hrušky:
Sladké, zralé a aromatické hrušky zpracovávejte následovně: Z hrušek odstraňte jadérka, nakrájejte je na kolečka tloušťky cca 0,5-1 cm (nejlépe i se slupkou), kolečka hrušek poklaďte na sítka sušičky a sušte při teplotě 30-50 °C.
Kolečka hrušek také můžeme poklást na připravené rošty a sušit volně v teplejší místnosti.
Přezrálé hrušky rozčtvrťte a sušte při teplotě cca 50 °C. Získáte tak štěpky (křížaly).
Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Dip z avokáda a majonézy.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou
Sušené hrušky vykouzlí na stole lahodnou chuť.