Recepty > vánoční cukroví > jak upéct kokosky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 bílky, špetka soli, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 70 g měkkého tvarohu, 200 g kokosu
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C, plech vyložíme pečicím papírem (dávka ze 4 bílků vyjde asi na 2,5 plechu). Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypeme oba cukry a vyšleháme lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmícháme tvaroh a kokos.
Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujeme malé hromádky a pokládáme je na plech s pečicím papírem. Pečeme asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté. Kdo chce, může špičky namočit v čokoládě.
Další recepty:
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Kuličky z piškotů namletých najemno.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Kokosky jsou hotové raz dva a můžeme jíst.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Těsto na košíčky vmáčkneme do formiček.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým oříškem.
Tvarohové kokosky
Návod, jak upéct kokosky.