Recepty > polévky > jak uvařit ruský boršč
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g hovězího masa, sůl, 300 g červené řepy, 1 mrkev, 1 cibule, 2 rajčata, 120 g zelí, 20 g másla, 1,2 litru vody, 1,5 dl kysané smetany, 1 bobkový list, 1 lžička cukru, mletý černý pepř, ocet
Recept na přípravu:
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka, uvařené maso vyndáme a vývar odmastíme. Oloupanou červenou řepu nastrouháme najemno, mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká kolečka, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Polovinu připravené červené řepy a ostatní suroviny zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a vaříme na malém plaménku pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Poté přidáme zbývající vývar, najemno nakrájené zelí, bobkový list, ocet, cukr, sůl, mletý pepř a polévku povaříme, až zelenina změkne. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Oddělenou červenou řepu zalijeme trochou vývaru, přidáme několik kapek octa, krátce podusíme a přidáme ji do polévky. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme trochu smetany, posypeme najemno usekanou petrželkou (koprem) a podáváme.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle chuti.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Pravá řecká musaka kterou osolíme podle chuti.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Tradiční koprová omáčka získá sladkokyselou chuť.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Ruský boršč s mletým masem
Dozvíte se, jak uvařit ruský boršč.