Recepty > polévky > japonská polévka z mušlí (Kai džiru)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malá konzerva mušlí, 4 šálky vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžičky bílého vína, sůl
Recept na přípravu:
Do vroucího vývaru přidáme mušle a necháme chvilku povařit. Přidáme sůl, sójovou omáčku a víno. Podáváme horké, můžeme případně přizdobit kolečkem citrónu.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame
Japonská polévka z mušlí (Kai džiru) má své chuťové kouzlo.