Recepty

Recepty > polévky > japonská polévka ze sleďů

Japonská polévka ze sleďů

Suroviny potřebné pro přípravu:

125 ml rybího vývaru, lžička soli, 2 lžičky polévkového koření, lžička vegety, 6 kousků filé z nesolených sleďů, 6 žampiónů, 20 lístků čerstvého špenátu, 1 citrón

Recept na přípravu:

Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z dvanácti kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Opláchneme špenát a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu a dle chuti dokořeníme. Přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme na pár vteřin listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin (do změknutí). Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry. Přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.

Další recepty:
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame

Recepty
Motto

Japonská polévka ze sleďů má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.