Recepty > omáčky > japonská zázvorová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-4 lžíce vína, kus čerstvého nebo polovina lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, polovina šálku vody, 3-4 lžíce nastrouhané ředkve
Jak připravit tento recept:
Jednotlivé ingredience smícháme a necháme hodinu uležet v chladu. Do japonské zázvorové omáčky namáčíme kousky ryby a zeleniny (celer, paprika, cibule osmažená v těstíčku na oleji).
Další recepty:
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Koprová omáčka se smetanou.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Jablečná bábovka
Dozvíte se zde, jak se připravuje japonská zázvorová omáčka a recept na přípravu.