Recepty > omáčky > jarní bylinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, 1 zakysaná smetana, jarní bylinky (pažitka, petrželka, kopřivy, medvědí česnek), sůl
Jak připravit tento recept:
Z rozehřátého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu, osolíme a 20 minut povaříme. Před koncem vaření přidáme lístky mladých kopřiv a jemně posekaný medvědí česnek. Necháme přejít varem. Na závěr vmícháme ostatní, jemně posekané bylinky, zakysanou smetanu a již nevaříme.
Další recepty:
Čočka po indicku kterou dochutíme citronovou šťávou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Koprová omáčka se smetanou.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Jarní bramborová polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje jarní bylinková omáčka a recept na přípravu.