Recepty

Recepty > polévky > jarní kopřivová polévka

Jarní kopřivová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 150 g kořenové zeleniny, cibule, hrst nakrájených črstvých kopřiv, sůl, citronová šťáva, 0,5 bujonu, 1/8 litru smetany, vaječný žloutek, lžíce hladké mouky, 1 litr vody

Recept na přípravu:

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Poté přidáme bujon a oprané nasekané kopřivy a vaříme asi ještě 10 minut. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Do odstavené polévky vmícháme žloutek a okyselíme citronovou šťávou.

Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Polévka ze šťovíku do které přidáme osmažené kostičky housky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Kopřivová polévka recept

Recepty
Motto

Jarní kopřivová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.