Recepty > polévky > jarní kopřivová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 150 g kořenové zeleniny, cibule, hrst nakrájených črstvých kopřiv, sůl, citronová šťáva, 0,5 bujonu, 1/8 litru smetany, vaječný žloutek, lžíce hladké mouky, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Poté přidáme bujon a oprané nasekané kopřivy a vaříme asi ještě 10 minut. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Do odstavené polévky vmícháme žloutek a okyselíme citronovou šťávou.
Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Polévka ze šťovíku do které přidáme osmažené kostičky housky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Kopřivová polévka recept
Jarní kopřivová polévka má své chuťové kouzlo.