Recepty

Recepty > polévky > jarní krémová žampionová polévka

Jarní krémová žampionová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g žampionů, 2 karotky, 1 malá petrželka, kousek mladého zelí, 1 mladá cibule, 1 litr zeleninového vývaru, 100 ml smetany na šlehání, 50 ml bílého suchého, 1 lžíce másla, muškátový oříšek, pepř, sůl, zelená petrželka, olej

Recept na přípravu:

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo s troškou oleje, osmahneme si na drobné kostky nakrájenou cibuli a podusíme na něm nakrájené žampiony posypané čerstvě nadrceným pepřem a solí. Ve vývaru povaříme nakrájenou mrkev, petržel a zelí. Když změknou, přidáme žampiony a všechno rozmixujeme dohladka. Postupně vmícháme smetanu a několik minut povaříme. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, bílým a případně dosolíme a dopepříme. Podáváme s nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Polévka z cizrny

Recepty
Motto

Jarní krémová žampionová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.