Recepty > kuře > jarní nadívané kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře
2 vejce
70 g kuřecích játer
3 žemle
mléko
1 lžíce másla
sůl
1 lžička sekané petrželky
muškátový květ
1 lžíce spařených rozsekaných kopřivových listů
olej
Postup přípravy:
Žemle rozmočíme v mléce, vymačkáme a utřeme s kořením, natěmi, solí, rozehřátým máslem, žloutky a rozsekanými játry. Vmícháme tuhý sníh z bílků. Kuře naplníme nádivkou a zašijeme. Za občasného podlévání pečeme dozlatova.
Další jídla:
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla jarní nadívané kuře přináší na talíř inspiraci.