Recepty > kuře > jarní nákyp s kopřivami
Potřebné suroviny:
3 plátky kuřecího masa
200 g mladých kopřivových lístků
1 cibule
2 stroužky česneku
1 žemle
mléko
1 vejce
sůl
rostlinný tuk
Postup přípravy:
Kuřecí maso pomeleme na masovém strojku, podusíme na zpěněné cibulce, přidáme pomleté kopřivy, dochutíme česnekem. Do prochladlé směsi přidáme v mléce namočenou žemli, žloutek a opatrně vmícháme sníh z bílků. Rovnoměrně rozvrstvíme do vymazané a vysypané nákypové formy a pečeme ve vyhřáté troubě.
Další jídla:
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept kuře na kari
Recept na přípravu jídla jarní nákyp s kopřivami přináší na talíř inspiraci.