Recepty > polévky > jaternicová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 jaternice, 2 stroužky česneku, 2 větší brambory, 1,25 l vody, 1/2 masoxové kostky, majoránka, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do osolené vody dáme vařit oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Když změknou, přidáme náplň z jaternic, masox, česnek utřený se solí, majoránku, vše dobře rozmícháme a necháme projít varem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a případně dochutíme. Jaternicová polévka se podává horká.
Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Španělská polévka gazpacho
Jaternicová polévka přináší na české talíře svoji chuť.