Recepty > játra > játra na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g kuřecích nebo vepřových jater, rostlinný olej, cibule, kapie, 4 rajčata, 0,5 dcl červeného vína, sladká paprika
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova, poté přidáme játra a osmažíme tak, aby nepustila šťávu, čehož dosáhneme tím, že játra necháme při smažení nejprve zatáhnout a až poté je promícháme. Lehce zasypeme přibližně jednou lžící sladké papriky a promícháme, poté podlijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou kapii a dusíme. Po chvilce přidáme i nakrájená rajčata a opět necháme dusit, až játra změknou. Ke konci dušení podlijeme vínem a osolíme. Přidáme bazalku a podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
Další recepty:
játra na divoko, játra básníka Li-po, cuketa na kari, houbový guláš, lilek po sečuánsku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.