Recepty > játra > játra po myslivecku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g jater, 3 cibule, mletý pepř, sůl, worcesterová (nebo ústřicová) omáčka, zelená petrželka (můžeme vynechat), olej, 5 dkg slaniny
Postup přípravy:
Játra pokrájíme na plátky, necháme vymáčet ve vodě a necháme okapat. Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou slaninu, na které zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Játra opepříme mletým pepřem, ochutíme worcesterovou omáčkou a opečeme zprudka z obou stran. Nakonec játra osolíme a podáváme posypané sekanou petrželkou.
Recepty na další jídla:
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Domácí klobásy pečeme dočervena..
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Játra na víně chutnají.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Kuře na paprice s noky promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Domácí majonéza z celých vajec
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm játra po myslivecku.