Recepty > ruská kuchyně > játra Stroganov
Potřebné suroviny:
600 g telecích nebo vepřových jater, 4 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 1 lžička rajčatového protlaku, 150 ml kysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíce sekaného kopru
Postup přípravy:
Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mletý pepř, znovu krátce opečeme a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a necháme povařit. Před podáváním posypeme jemně nasekaným koprem.
Další recepty:
Kavkazský šašlik podáváme se zeleninovou přílohou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Pirožky plněné masem mletým.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Zelňačka z hlávkového zelí dochucená solí, cukrem a octem.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Ruský boršč s mletým masem
Játra Stroganov jsou jídlo ruské kuchyně.