Recepty > játra > játřinec z jihu Čech
Potřebné ingredience:
600g vepřových jater, 120g žampionů, 2 cibule, olej, 1,5 dl smetany, mletý pepř, majoránka, kmín, sůl
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na silnější nudličky nakrájená játra, osmahneme, okořeníme, zalijeme smetanou a přidáme očistěné, na plátky nakrájené žampiony. Když jsou játra měkká, osolíme.
Játřinec z jihu Čech podáváme s hranolkami, chlebem, pečivem nebo rýží.
Recepty na další jídla:
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Játrová směs na topinky do které přidáme utřené stroužky česneku.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Kuřecí směs na bramboráčky dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Zapečené palačinky poprášíme skořicí.
Kuřecí směs s těstovinami do které přidáme rajčata a papriku.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Recept na palačinky
Játřinec z jihu Čech je jídlo, které se vyjímá na talíři a chutná v ústech.