Recepty > játra > játrová kuřecí roláda
Potřebné ingredience:
1 kuře, 1 balíček kuřecích jater (350g), sůl, mletý pepř, 5 vajec, 1 cibule, plnotučná hořčice
Postup přípravy:
Plát z vykostěného kuřete roprostřeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme plnotučnou hořčicí.
Na pánvi orestujeme do sklovata najemno pokrájenou cibulku.
Rozmražená kuřecí játra přidáme k cibulce na pánev a dusíme doměkka. Poté v nich rozmícháme 5 vajec, počkáme až se srazí. Směs osolíme a opepříme mletým pepřem a rozetřeme ji na plát masa. Opatrně svineme a upevníme nití. Roládu vložíme do pekáče, osolíme a podlijeme vodou.
Pečeme při teplotě 200 °C necelou hodinu. V průběhu pečení roládu podléváme výpekem.
Recepty na další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kachní roláda s vejcem, sýrem, hráškem a paprikou.
Přírodní kuřecí řízek zprudka osmažíme.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Kuřecí roláda se šunkou a sýrem dáme péct asi na hodinu.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Zapečené žampiony se sýrem
Játrová kuřecí roláda přichází na talíře českých jedlíků.