Recepty > omáčky > játrová omáčka ke špagetám
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřových jater, 1 cibule, několik lžic oleje, 1 lžíce kari, 1 lžíce pepře, špetka kmínu
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle zpěníme cibulku a zprudka orestujeme na kostičky pokrájená játra, která ještě rychle okořeníme - bez soli. Vše zaprášíme moukou, zlehka osmahneme (jako jíšku) a zalijeme vodou. Necháme 10 minut povařit za častějšího zamíchání. Když je omáčka hotova, podle chuti osolíme. Asi čtvrtinu namixujeme - játra i s omáčkou a vlijeme zpět do hrnce.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou natí.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Kuřecí játrová paštika zabalená v alobalu.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Špagety Carbonara uhlířské.
Drůbeží játrová paštika
Dozvíte se zde, jak se připravuje játrová omáčka ke špagetám a recept na přípravu.