Recepty > omáčky > játrová omáčka z kuřecích jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g kuřecích jater, 2 menší cibule, 2 kávové lžičky Podravky, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky, 1 velký stroužek česneku, 1 kávová lžička majoránky, olej, sůl, maggi, pepř
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nakrájená kuřecí játra, která orestujeme, přidáme Podravku a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená, přidáme plnotučnou hořčici, důkladně promícháme a zalijeme trochou teplé vody. Povaříme asi 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trochu rozpadat), pokud je to nutné, podléváme vodou. Poté zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem a je dobrůtka je hotova.
Další recepty:
kuře na kari, kari omáčka s jablkem, boloňská omáčka, vinná omáčka, domácí klobásy, vepřová panenka se žampionovou omáčkou, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, domácí tatarka, sambal oelek, medová marináda, vepřové nudličky na víně, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech
Dozvíte se zde, jak se připravuje játrová omáčka z kuřecích jater.