Recepty > omáčky > játrová omáčka z vepřových jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, 600 g vepřových jater, pepř, kmín, sladkou papriku, sůl, na jíšku sádlo a hladká mouka, tuk
Jak připravit tento recept:
Pokrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme. Podlijeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sladkou papriku a zavřeme. Necháme 15-20 minut vařit do měkka. Zalijeme množstvím vody podle toho, kolik chceme omáčky a uvedeme do varu. Mezitím se připravíme jíšku - sádlo rozpusíme a přidáme hladkou mouku. Jíšku dáváme postupně do vroucí omáčky, pokud je málo hustá, dohustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě. Necháme povařit a osolíme.
Podáváme s rýží a vařenými brambory.
Další recepty:
Houbová omáčka se smetanou z čerstvých hub.
Špagety Carbonara uhlířské.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou natí.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Houbová polévka se smetanou a brambory.
Drůbeží játrová paštika
Dozvíte se zde, jak se připravuje játrová omáčka z vepřových jater a recept na přípravu.