Recepty

Recepty > játra > játrová paštika se smetanou

Játrová paštika se smetanou

Potřebné ingredience:

500 g chlazených kuřecích jater, 1 stroužek česneku, 1 šalotka, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, 4 snítky tymiánu, špetka strouhaného muškátové oříšku, 250 g másla (50 g si ponecháme na další použití), 150 ml 31% smetany ke šlehání, 2 lžíce sušených nasekaných brusinek, 2 lžíce mandlových lupínků, čerstvě drcený pepř, sůl

Postup přípravy:

Omytá, očištěná a osušená játra nakrájíme na menší kousky.

Na rozpáleném sádle a másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět. Přidáme na kousky nakrájená játra, která zprudka restujeme 5 minut (nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová). Přidáme sůl, muškátový oříšek a mletý pepř. Přilijeme smetanu a necháme minutu probublávat. Stáhneme z plamene a necháme vychladnout.

Přidáme 200 g zcela měkkého máslaa rozmixujeme dohladka. Přidáme madle a brusinky a nandáme do misek.

Zbytek másla necháme rozehřát, trochu zchladnout a zalijeme jím v každé z misek povrch játrové paštiky. Necháme ztuhnout v lednici.

Recepty na další jídla:
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Kuřecí roláda se šunkou a sýrem dáme péct asi na hodinu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Kachní roláda s vejcem, sýrem, hráškem a paprikou.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Vařená paštika z husích jater

Recepty
Motto

Játrová paštika se smetanou přichází na talíře českých jedlíků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.