Recepty > játra > játrová paštika z kuřecích jater
Potřebné ingredience:
500 g kuřecích jater, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 1/8 másla, 50 g špeku, 1 velký panák červeného vína, 3 lžíce smetany, 100 g mandlových lupínků, 100 g brusinek (sušených, které dáme namočit do teplé vody), sůl, mletý pepř, rozmarýn, tymián
Postup přípravy:
Očištěná játra pokrájíme na kousky. Do pánve vložíme na kostičky nakrájený špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí chvilku. Poté přidáme česnek, koření a za stálého míchání ještě restujeme, přilijeme červené víno a ještě chvilku doděláváme, až játra zmněknou. Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme, přidáme smetanu a rozpuštěné máslo a vše rozmixujeme. Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, přendáme do vhodné misky, uhladíme a na vrch dáme ještě trochu mandlí a brusinek, snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe do druhého dne přes noc.
Recepty na další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Kachní roláda s vejcem, sýrem, hráškem a paprikou.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Kuřecí roláda se šunkou a sýrem dáme péct asi na hodinu.
Vařená paštika z husích jater
Játrová paštika z kuřecích jater přichází na talíře českých jedlíků.