Recepty > játra > játrová paštika ze zvěřiny
Potřebné ingredience:
1 srnčí játra, 1 srdce, 1 jazyk a část plic, 2 vejce, 2 housky, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, strouhanka, 25 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1/8 litru mléka
Postup přípravy:
Polovinu srnčích jater odložíme, druhou část uvaříme společně se srdcem, kouskem plic a jazykem. Po vychladnutí umeleme dvakrát společně se dvěma v mléce namočenými a vymačkanými houskami. Přidáme část na kostičky nakrájené slaniny, na másle osmaženou cibulku, sůl, mletý pepř, česnek, majoránku, celá vejce a odložená mletá syrová játra. Do důkladně promíchané směsi přidáme tolik strouhanky, aby byla směs přiměřeně hustá. Pudinkovou nebo paštikovou formu vyložíme jemnými plátky slaniny, naplníme směsí a těsně uzavřenou vaříme asi 1 hodinu v páře.
Recepty na další jídla:
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kachní roláda s vejcem, sýrem, hráškem a paprikou.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Kuřecí roláda se šunkou a sýrem dáme péct asi na hodinu.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Vařená paštika z husích jater
Játrová paštika ze zvěřiny přichází na talíře českých jedlíků.