Recepty > polévky > játrová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3/4 hrnku nastrouhané kořenové zeleniny, 1,25 litru netučného vývaru, sůl, 50 g jater (telecí, vepřová, drůbeží), mletý pepř, 1 bílek, majoránka, pažitka
Recept na přípravu:
Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme vývarem, mírně osolíme a uvaříme do měkka. Odblaněná opláchnutá játra seškrábeme, okořeníme, spojíme s bílkem a zavaříme do polévky. Přidáme nadrobno pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s pokrájenou uzeninou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Chřestový krém krátce povaříme.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kyselá houbová omáčka s kouskem másla.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Játrový guláš
Játrová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.