Recepty

Recepty > polévky > játrová polévka s houbami

Játrová polévka s houbami recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

hrst sušených hub, 1 lžička másla, 1/2 petržele, 1/4 středního celeru, kousek mrkve, 1,25 litru vody, 100 g pokrájených jater (telecí, vepřová, drůbeží), mletý pepř, sůl, petrželka, 1 žemle

Recept na přípravu:

V malém množství vody uvaříme hrst předem namočených sušených hub. Na troše másla podusíme pokrájenou polévkovou zeleninu a po chvíli k ní přidáme pokrájená játra a dusíme vše do měkka. Pak zeleninu s játry rozmixujeme nebo umeleme, zalijeme houbami s vývarem, dolijeme do 1,25 litru horkou vodou, okořeníme pepřem, osolíme a přidáme zelenou petrželku. Do polévky buďto usmažíme pokrájené žemle nebo svítek, můžeme dát i vařenou rýži.

Další recepty:
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Játrová polévka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kyselá houbová omáčka s kouskem másla.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Játrový guláš

Recepty
Motto

Játrová polévka s houbami přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.