Recepty > játra > játrová rýže
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
150 g drůbežích jater, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, strouhanka
Postup přípravy:
Očištěná játra rozmixujeme s vajíčkem a oloupanými stroužky česneku dohladka. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou, hmota má být o něco řidší než na knedlíčky. Přes haluškový cedník nebo obrácené slzičkové struhadlo protlačíme játrovou hmotu do vroucí polévky ve které je 6 minut zavaříme.
Recepty na další jídla:
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Játra na víně chutnají.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Nádivka do kuřete které poté upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Játrová pomazánka na horkých topinkách.
Kokosová rýže vařená doměkka.
Drůbeží játrová paštika na másle.
Minutková játra
Recept, podle kterého je hračka připravit zavářku játrová rýže.