Recepty > polévky > játrová rýže do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jater, 1 vejce, 10 g másla, 1 menší stroužek česneku, strouhanka dle potřeby, několik lžic vývaru, špetka saturejky nebo majoránky, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Máslo utřeme s vejcem a lžičkou strouhané housky, přidáme pepř, saturejku nebo majoránku, utřený česnek, jemně umletá nebo seškrábaná játra a asi tři lžíce strouhanky navlhčené vývarem. Směs musí být řidší, než na játrové knedlíčky. Směs protlačujeme stěrkou přes struhadlo do vařící polévky. Vaříme pět minut.
Další recepty:
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Játrové karbanátky podáváme s brambory.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Játrová rýže
Játrová rýže do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.