Recepty

Recepty > polévky > játrová sedlina do polévky

Játrová sedlina do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

70 g másla, 3 žloutky, 100 g jater, 2 žemle, sůl, mletý pepř, petrželka, 40 g slaniny, 1/2 cibule, sníh ze 3 bílků, citrónová šťáva

Recept na přípravu:

V misce utřeme máslo se žloutky, seškrábanými játry, namočenými a prolisovanými žemlemi, přidáme sůl, špetku pepře a majoránky a drobně pokrá­jenou osmaženou slaninu s cibulkou. Vše promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Směs necháme vařit v páře půl hodiny (dobře přiklopíme nebo vrch zavážeme fólií, vložíme do větší nádoby s vodou a pod pokličkou necháme zvolna vařit).

Další recepty:
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu zjemněná smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Špenátová sedlina do polévky z protlaku.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zeleninová sedlina do polévky

Recepty
Motto

Játrová sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.