Recepty > játra > játrová směs s křenem
Potřebné ingredience:
750g vepřových nebo drůbežích jater, 2 cibule, olej, 2 papriky, 2 lžíce kečupu, 1 rajče, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 50g másla
+ strouhaný křen
Postup přípravy:
Vepřová játra nakrájíme na nudličky (drůbeží jen překrojíme) a opečeme je zprudka na rozpáleném oleji. Poté přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky, na nudličky nakrájenou papriku a na kousky pokrájené oloupané rajče, kečup, sůl, mletý pepř, drcený kmín a orestujeme. Nakonec směs zjemníme přidáním kousku másla.
Játrovou směs s křenem podáváme s brambory nebo hranolky. Na talíři posypeme strouhaným křenem.
Recepty na další jídla:
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí směs s těstovinami do které přidáme rajčata a papriku.
Drožďová zavářka do polévky má konzistenci středně hustého těstíčka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuřecí směs na bramboráčky dochutíme sojovou omáčkou.
Masová směs na tousty recept
Játrová směs s křenem se vyjímá na talířích českých jedlíků.