Recepty > játra > játrová zavářka do polévky
Potřebné ingredience:
500 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 vejce, majoránka, mletý pepř, sůl, strouhanka, muškátový oříšek
Postup přípravy:
Vepřová játra rozsekáme, kuřecí stačí naškrábat. Přidáme strouhanku, vejce, majoránku, mletý pepř, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek podle chuti.
Játrovou zavářku dáváme zavařit na lžičce do vroucí polévky.
Játrovou zavářku do polévku můžeme zamrazit v potravinové folii.
Recepty na další jídla:
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Drožďová zavářka do polévky má konzistenci středně hustého těstíčka.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Vaječný svítek do polévky
Játrová zavářka do polévky přichází na talíře českých jedlíků.