Recepty

Recepty > játra > játrová zavářka do polévky

Játrová zavářka do polévky

Potřebné ingredience:

500 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 vejce, majoránka, mletý pepř, sůl, strouhanka, muškátový oříšek

Postup přípravy:

Vepřová játra rozsekáme, kuřecí stačí naškrábat. Přidáme strouhanku, vejce, majoránku, mletý pepř, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek podle chuti.

Játrovou zavářku dáváme zavařit na lžičce do vroucí polévky.

Játrovou zavářku do polévku můžeme zamrazit v potravinové folii.

Recepty na další jídla:
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Drožďová zavářka do polévky má konzistenci středně hustého těstíčka.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Játrová zavářka do polévky přichází na talíře českých jedlíků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.