Recepty > játra > játrové knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
100 g vepřových nebo drůbežích jater, 30 g másla, polovina malé cibule, 1 vejce, sůl, mletý pepř, špetka majoránky, polovina stroužku česneku, 100 g strouhanky
Postup přípravy:
Játra odblaníme a najemno umixujeme. Nadrobno pokrájenou cibuli na rozehřátém másle osmažíme doměkka. Poté přisypeme dvě třetiny strouhanky a ještě minutu mícháme. K játrům přidáme osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a mletý pepř a promícháme. Pokud je to nutné a směs zůstává řídká, přisypeme strouhanku. Tvarujeme knedlíčky, který vhodíme do vroucí polévky a zavaříme.
Recepty na další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kokosová rýže vařená doměkka.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Drůbeží játrová paštika na másle.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Játra na víně chutnají.
Játrová pěna
Recept, podle kterého je hračka připravit Játrové knedlíčky.