Recepty > játra > játrové palačinky
Potřebné ingredience:
Těsto: 2 vejce, 200g hladké mouky, 500ml mléka, špetka soli
Náplň: 600g drůbežích jater, 3 velké cibule, 2 papriky, olej, drcený kmín, 1 lžička solamylu, sůl, mletý pepř
+ olej na smažení, vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, párátka na upevnění
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme náplň: na rozpáleném oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou papriku a pokrájená játra a orestujeme, Osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme drcený kmín, trošku podlijeme a podusíme doměkka. Nakonec zahustíme solamylem, aby vznikla hustší kaše a necháme vychladnout. Smícháme suroviny, vyšleháme hladké těsto a usmažíme palačinky. Na palačinky rozdělíme náplň, srolujeme, na koncích upevníme párátkem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance jako klasický řízek a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Nakonec odstraníme párátka.
Játrové palačinky podáváme se zeleninovým salátem.
Recepty na další jídla:
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Kuřecí směs na bramboráčky dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Zapečené palačinky poprášíme skořicí.
Kuřecí směs s těstovinami do které přidáme rajčata a papriku.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Játrová směs na topinky do které přidáme utřené stroužky česneku.
Recept na palačinky
Játrové palačinky jsou jídlo, které se vyjímá na talíři a chutná v ústech.