Recepty

Recepty > játra > játrovka

Játrovka

Potřebné ingredience:

500g kuřecích jater, lžíce másla a olej na osmažení jater a cibule (je možno použít i klasické sádlo), 1 cibule, 150 ml metany na vaření, červené víno, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, tymián, drcený kmín

Postup přípravy:

Játra omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibul zesklovatí, přidejte játra a chvíli restujte. Když se játra zatáhnou, přilijte trochu červeného vína a nechte bez pokličky provařit cca 2 minuty. Stáhněte plamen a přidejte koření (sůl, tymián, mletý pepř a drcený kmín). Restujte další 2 minuty. K játrům přilijte cca 150 ml smetany a společně 5-10 minut provařte na mírném plameni. Ke konci přidejte 2 stroužky drceného nebo nadrobno nakrájeného česneku.

Směs nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji na pastu, kterou nandejte do skleniček.

Recepty na další jídla:
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Bramboráky se zelím smažíme dozlatova.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Domácí játrovka

Recepty
Motto

Játrovka přichází na talíře českých jedlíků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.