Recepty > játra > játrový guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
400 g jater, 1 cibule, 50 g slaniny, 4 papriky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dl smetany, 1 dl kysané smetany, sůl, pažitka
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou slaninu rozškvaříme a zpěníme na ní na větší kousky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájená očištěná játra, osmahneme, posypeme mletou paprikou a moukou, zamícháme a osmahneme, podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájené papriky a dusíme, až vše změkne. Poté zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme. Solíme až po odstavení z ohně.
Recepty na další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Segedínský guláš do kterého použijeme zelí.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Drůbeží játrová paštika na másle.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Játra na víně chutnají.
Játrová pěna
Recept, podle kterého je hračka připravit játrový guláš.