Recepty > polévky > játrový krém z hovězích jater
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g hovězích jater, malý kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 4 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, sůl, masox, 1,25 litru vody, pažitka
Recept na přípravu:
Játra, cibuli a zeleninu pokrájejte na drobné kousky, osmažte na 2 lžících sádla, zalijte půl litrem vody a vařte, až změknou. Pak je rozmixujte nebo prolisujte. Ze zbytku sádla a z mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji zbylou vodou, rozšlehejte, osolte a vařte 20 minut. Přidejte játrovou směs a masox a ještě krátce povařte. Před podáváním vložte do polévky nadrobno pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Játrový guláš připravíme na slanině.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Španělská česnečka se sýrem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Chřestový krém krátce povaříme.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Játrová omáčka recept
Játrový krém z hovězích jater má své kouzlo.