Recepty > játra > játrový sýr
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
vepřová játra, mleté vepřové maso, houska nebo rohlík, 2 lžíce másla, sůl, sýr ementál, sardelová pasta, slanina, cibule, 2 vaječné žloutky, mletý pepř, 3 vaječné bílky, strouhanka, sádlo, mouka
Postup přípravy:
Vepřová játra umeleme, přidáme mleté vepřové maso, namočenou housku, ze které vymačkáme vodu, přilijeme 2 lžíce rozpuštěného másla, osolíme, přidáme strouhaný ementálský sýr a sardelovou pastu. Rozehřejeme nakrájenou slaninou, na které zpěníme cibuli, přidáme k játrům vklepneme 2 vaječné žloutky důkladně promícháme, opepříme a zvolna vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Hustotu upravíme strouhankou.
Takto připravené těsto vložíme do vymazaného, moukou vysypaného a slaninou vyloženého hrnku a v parní lázni vaříme 1 hodinu.
Recepty na další jídla:
Játrová pomazánka na horkých topinkách.
Kokosová rýže vařená doměkka.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Drůbeží játrová paštika na másle.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Játra na víně chutnají.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem nakrájená na trojúhelníčky.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Játrová pěna
Recept, podle kterého je hračka připravit játrový sýr.