Recepty

Recepty > polévky > jednoduchá cibulačka

Jednoduchá cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 větší cibule, 3 lžíce oleje, 3 lžíce polohrubé mouky, nať z mladé cibule, sůl

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme 1 litrem vody a necháme 10-15 minut vařit. Poté přidáme na kolečka nakrájenou cibulovou nať, osolíme a ještě krátce povaříme.

Další recepty:
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Jemná bramborová polévka

Recepty
Motto

Jednoduchá cibulačka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.