Recepty > omáčky > jednoduchá hovězí omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hovězí vývarová kostka, 3 lžíce másla, 1 malá cibule, 3 lžíce mouky, pepř podle chuti
Jak připravit tento recept:
Kostku hovězího vývaru rozmícháme ve 300 ml vody a vývar trochu zredukujeme. Z rozehřátého másla, najemno nakrájené cibulky a mouky si připravíme světle hnědou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme a za stálého míchání povaříme na středním ohni do zhoustnutí. Nesolíme, vývarová kostka je slaná.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou a brambory.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Koprová omáčka se smetanou.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Houbová omáčka se smetanou z čerstvých hub.
Špagety Carbonara uhlířské.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou natí.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Plněná hovězí roláda
Dozvíte se zde, jak se připravuje jednoduchá hovězí omáčka a recept na přípravu.