Recepty

Recepty > polévky > jednoduchá hrášková polévka se žloutkem

Jednoduchá hrášková polévka se žloutkem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 200 g zeleného hrášku, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany, 1 vaječný žloutek, masox

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravíme hladkou jíšku, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme 10 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a hrášek a vaříme ještě dalších 8 minut. Vychladlou polévku umixujeme. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, přidáme vaječný žloutek, rozmícháme a zalijeme hráškovou polévkou, kterou jsme znovu po umixování prohřáli.

Další recepty:
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Studená rajská polévka zdobená lístky bazalky.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Čočka po indicku s kari kořením.
Pórková polévka s ovesnými vločkami kterou vaříme, až pórek změkne.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Vegetariánská fazolačka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept jednoduchá hrášková polévka se žloutkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.