Recepty > polévky > jednoduchá hrášková polévka se žloutkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 200 g zeleného hrášku, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany, 1 vaječný žloutek, masox
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme hladkou jíšku, zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme 10 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a hrášek a vaříme ještě dalších 8 minut. Vychladlou polévku umixujeme. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, přidáme vaječný žloutek, rozmícháme a zalijeme hráškovou polévkou, kterou jsme znovu po umixování prohřáli.
Další recepty:
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Studená rajská polévka zdobená lístky bazalky.
Boršč s červenou řepou dochutíme kořením a česnekem.
Čočka po indicku s kari kořením.
Pórková polévka s ovesnými vločkami kterou vaříme, až pórek změkne.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept jednoduchá hrášková polévka se žloutkem.