Recepty > omáčky > jednoduchá omáčka ze žampionů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g žampionů, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, 1 lžíce hladké mouky, 20 g másla, voda na podlití, kmín
Jak připravit tento recept:
Cibuli pokrájíme a osmahneme na másle. Přidáme na plátky pokrájené žampiony, sůl, kmín, podlijeme 100 ml vody a dusíme asi 15 minut. Do smetany vmícháme hladkou mouku a přidáme k žampionům. Podle potřeby rozředíme vodou a 5 minut povaříme.
Další recepty:
Čatní z manga necháme vychladnout.
Pomerančová omáčka k masu zvěřině či drůběžímu.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Smaženice z hub s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuře na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí maso se žampiony podáváme s vhodnou přílohou.
Úhoř na víně kterého podáváme s rýží.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Fazolky na smetaně s hovězím masem které prohřejeme.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Višňová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje jednoduchá omáčka ze žampionů a recept na přípravu.