Recepty

Recepty > vánoční cukroví > jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

20 dkg kokosu, 15 dkg cukru moučka, 2-3 vejce (podle velikosti)

Postup přípravy:

Kokos, cukr moučku a vejce zpracujeme v hustou hmotu (do mísy rozklepneme dvě vajíčka, zpracujte a třetí přidáme dle potřeby). Z hmoty vytvoříme pevné kuličky, které poté na plechu vyloženém pečícím papírem trochu zmáčkneme. Troubu rozpálíme na 100-120 °C, vložíme plech a kokosky pečeme pomalu dorůžova. Kokos musí být na povrchu zlatavý ne hnědý. Hotové kokosky uložíme do krabice vyložené ubrousky. Připravujeme je alespoň tři týdny před Vánocemi, aby stihly trochu změknout.

Další recepty:
Kokosky jsou hotové raz dva a můžeme jíst.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Kuličky z piškotů namletých najemno.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Těsto na košíčky vmáčkneme do formiček.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým oříškem.
Kokosky z celých vajec

Recepty
Jednoduché kokosky

Tuto lahodnou vánoční pochoutku přináší recept na jednoduché kokosky


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.