Recepty

Recepty > vánoční cukroví > jednoduše kokosky

Jednoduše kokosky

Potřebné suroviny:

1 bílek ze slepičího vajíčka, 50 g cukru krupice, 50 g kokosu

Postup přípravy:

Bílek trochu ušleháme, přidáme 25 g cukru a došleháme dohusta. Poté přidáme druhých 25 g cukru a šleháme, až se vytvoří špičky. Poté vařečkou lehce vmícháme kokos. Hromádky kokosek tvoříme buďto za pomoci dvou lžiček nebo zdobičkou. Pečeme velmi mírně a pozvolna (100-120 °C), spíše sušíme, aby kokosky zůstaly bílé. Můžeme je péct až večer přibližně 30 minut, pak troubu vypnou a vyndat je až ráno usušené.

Další recepty:
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Borůvkový koláč s tvarohem posypeme drobenkou a pečeme.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosky z vaječných bílků

Recepty
Motto

Jednoduše kokosky přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.