Recepty > kuře > jehla z krůtích stehen s cibulí a anglickou slaninou
Potřebné suroviny:
600 g vykostěného masa z krůtích stehen (potřebujeme 3-4 stehna), sůl, pepř, 200 g menší cibule, 200 g anglické slaniny
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na větší kostky, v misce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Ze dvou třetin anglické slaniny nakrájíme na větší čtverečky asi o průměru 30 x 30 mm. Na špejli nebo na omaštěnou kovovou jehlu navlékáme střídavě připravené kostky masa, plátky cibule a anglickou slaninu. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme ji. Polovinu dáme na pekáček a teprve na slaninu vložíme připravené maso na jehlách. Povrch pokapeme zbylou rozškvařenou slaninou a dáme do dobře vyhřáté trouby péci. Během pečení jehlu obracíme a poléváme vypečenou šťávou a rozškvařenou slaninou s teplou vodou. Pečeme zvolna, aby se maso nevysušilo, změklo a zůstalo šťavnaté.
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí maso na paprice
Recept na přípravu jídla jehla z krůtích stehen s cibulí a anglickou slaninou přináší na talíř svoji chuť.